Armani

Armani

Låt oss prata om Georgio Armani en av världens främsta modeikoner och varumärke. Men denna artikel är lite speciell och handlar om saker du inte visste om Giorgio Armani. Den mest anmärkningsvärda designern i vår tid, som skapade några av de mest magnifika designerna och emblematiska modellerna. Men vill du veta något du inte redan visste om Armani? Han är vegetarian, dricker inte alkohol, klär sig i svart, en stor sportfan är och är otroligt blygsam. Han ger sällan intervjuer, så många detaljer i hans personliga liv hålls hemliga. Det här kanske du inte vet om Armani:

Han funderade på att bli läkare

Armani föddes i en normal familj i Piacenza, en liten stad söder om Milan. Som ung man var han intresserad av teater och anatomi. Ofta spelade han teater hemma, och Armani brukade göra kläderna för dockor med trasor. Trots de tidiga uppträdandena beslutade Armani att gå vidare och studera medicin. Trots det visade det i tredje året läkarstudier att inte var hans kall, så han hoppade av. Han vågade knappt att se blod.

Han började sin karriär

Vid 40-årsjubileet hade Giorgio Armani arbetat som show Case-dekoratör för herrmode och också som designer i modehuset Nino Cerruti. Han gjorde också flera individuella kollektioner under andra märken innan han tog det viktiga steget för att skapa sitt eget varumärke. För detta ändamål fick han hjälp av sin livspartner vid den tiden, Segio Galeotti, som entusiastiska fick honom att tro på det han gjorde. De två började tillsammans i ett litet rum där Armani skapade sina kläder från topp till tå, och Galeotti sålde dem till olika varuhus redan innan de hade tillverkats. De tjänade sina första pengar efter att ha sålt sin gamla bil. Pengarna var dock ganska otillräckliga så Armani var tvungen att måla prickarna på tyget eftersom de inte hade råd att köpa ett tyg med mönstret. 1975, när de presenterade sin första kollektion av blygsamma mängder herr- och kvinnokläder, upplevde Italien svåra ekonomiska tider. Trots detta var kollektionen en stor framgång och hade en enorm försäljning i det största amerikanska varuhuset Barney’s.

Armani drog sig aldrig undan med att arbeta med kändisar som skulle presentera hans kläder på den röda mattan. För en sådan ära i modevärlden var designers ofta tvungna att investera i olika kändisar genom att regelbundna gåvor. I gengäld, ganska naturligt, när Oscarsgalan ägde rum, kände de flesta sig skyldiga att bära ett plagg av den speciella designern. Men detta är inte Armanis stil. Han tycker att det är normalt att vara vän med kändisarna och deras val att bära ett av hans plagg är att dikteras av det faktum att de faktiskt gillar hans kläder.

Kläder för varje säsong

Kläder för varje säsong

Armani tycker inte att kollektioner bör skapas varje säsong och säger att han inte ser behovet av att mode ska tävla i så snabb takt. Men han fortsätter att erbjuda sina fans nya och nya mönster, eftersom detta förväntades av honom. Mäns och kvinnors jackor, som vi känner till, beror på Giorgio Armani och hans önskan att skapa komfort och lätthet i garderoben för den moderna arbetande personen. För detta ändamål tar han än idag bort stoppning och smälter materia och tillämpar de bästa tygerna på marknaden. Ofta beskrivs hans stil som så enkel och ren att det kan kallas minimalistisk. Men det är det inte. Det finns lekfullhet och sensualitet, men inte vulgaritet. Mer finns att berätta om Armani, men fortsättningen följer i kommande artiklar.