Pär Engsheden

Pär Engsheden

Pär Engsheden är en svensk modedesigner som föddes 1967. Han har blivit ett stort namn inom modevärlden och han är programansvarig för modeprogrammet på Beckmans Designhögskola.

Men alla människor måste komma från något och självklart har Pär inte alltid varit den modeikon som han är idag. Han började faktiskt sin karriär på en klädfabrik i Göteborg. Han jobbade vid ett löpande band och berättar i en intervju att han hade en minut och 20 sekunder på sig att sy en ficka på en kjol. Dock stannade han inte på fabriken, då hade vi väll aldrig känt till honom idag. 2006 öppnade han sin egen couturverksamhet vilket betyder att han designar plagg på beställning och att det aldrig finns mer än ett exemplar av varje plagg. Som person är Pär något av en perfektionist och säger att han nog aldrig skulle bli klar med ett plagg om han inte hade någon deadline. Han känner sig helt enkelt aldrig helt nöjd med ett plagg, det finns alltid något litet som man kan förbättra tycker han.

Klänningar Pär Engsheden har designat

Klänningar Pär Engsheden har designat
Klänningar Pär Engsheden har designat

Per Engsheden har under sina dagar hunnit med att designa flera olika klänningar som har funnits med på flera stora evenemang. Ett av hans mer kända verk är den brudklänning som kronprinsessan Victoria hade på sig när hon gifta sig 2010. Men självklart är det inte allt som han har gjort. Han har faktiskt designat många andra klänningar till just kronprinsessan. Bland annat har han designat dem klänningar som Victoria bar till Nobelfesten år 2007, 2008 och 2014. Men det räcker självklart inte att bara designa några nobelklänningar. Pär Engsheden har faktiskt designat flera olika nobelklänningar åt kända personer däribland Sara Danius. Ja Pär är verkligen ingen främling för att designa nobelklänningar och detta är verkligen inget litet ansvar. En nobelklänning måste helt enkelt vara perfekt och detta är något som Pär är mycket duktig på. Att få designa klänningar åt kronprinsessan är verkligen inget som vem som helst får göra och det visar verkligen vilken duktig designar han är. Men 4 klänningar åt kronprinsessan räckte inte för Pär Engsheden. Han designade också den klännings som Victoria bar när hon firade att hon blev 40 år gammal 2017. Som om det inte räckte att designa klänningar åt en prinsessa, Pär Engsheden har faktiskt designat flera andra klänningar åt prinsessan Madeleine också, bland annat en som hon hade på sig på en nobelfest. Pär Engsheden är en man som har format svenskt mode, han är en enorm modeikon både inom landet och internationellt. Han är helt enkelt ett namn som alla modeintresserade känner till och hans berömdhet har knappast minskat efter att han fick det enorma ansvaret att designa Victorias brudklänning. Att få detta ansvar visar verkligen hur duktig han är på det han gör, väldigt få skulle klara av att göra en sådan sak.

Om du vill lära dig mer om Pär Engsheden och kanske kontakta honom för att beställa en klänning kan du alltid klicka här.